SønderjyskE tabte træningskampen til Varde med 3-0

 

 

 

SønderjyskE - Varde 0 : 3   Kampreferat af Steffan

Undertegnede var en af de "mange" der havde planlagt at se lidt sambabold på denne regnfulde aften, hvor alle regnede med at SønderjyskE ville bruge Varde som gulvklud. Dette skulle dog ikke blive tilfældet, skal man være efter SønderjyskE kan man sige at de blev brugt som gulvklude, en ynkelig præstation var det ihvertfald fra SønderjyskE bagud efter få sekunder og bagud 3-0 ved pause, ingen gejst eller klasse viste de og mange var forundrede over at SønderjyskE rent faktisk kan spille i Danmarks næstbedste række efter sådanne præstationer. Varde derimod styrer mod SAS-ligaen, mens undertegnede ikke vil kommentere SønderjyskE´s præstation, der er muligvis børn der læser dette referat også, så spørg nærmere hvis i ønsker mere info om SønderjyskE´s præstation !

 

27-07-2007

Af Niels Vilain

SønderjyskE spillede torsdag aften endnu en træningskamp. Denne gang var modstanderen Varde fra 2. division vest. Kampen blev spillet i Bolderslev, som er en af SønderjyskE's samarbejdsklubber.

At Varde til daglig spiller en række under SønderjyskE var dog slet ikke til at se, da de to hold krydsede klinger. Kampen endte med et klart nederlag på 3-0 til SønderjyskE, som virkede uoplagte og meget tunge i benene oven på den hårde træning.

Carsten Broe havde til kampen igen valgt at stille op i en 3-4-3-formation:

                                    Henrik Ipsen

Jacob Stolberg  Casper Grønn  Martin Thomsen

Michael Stryger  Sune Heilbo  Rasmus Hansen  Tommy Løvenkrands

Ken Ilsø  Kenneth Fabricius  Anders Clausen

Kampen begynder i et godt tempo, hvor Varde fra start virker uhyre opsatte på at levere en god indsats. Det samme kan ikke siges om SønderjyskE's spillere, som virker tunge og mentalt fraværende. Der går således også kun et minut, før det går galt for SønderjyskE. Vardes lynhurtige højrekant overløber både Tommy Løvenkrands og Martin Thomsen i SønderjyskE's venstreside og kan med en følt afslutning let bringe sit hold foran med 1-0. Herefter prøver SønderjsykE's spillere at opildne hinanden, men deres spil er præget af mange fejlafleveringer og misforståelser.

Efter 20 min. spil er den helt gal igen i SønderjyskE's forsvar. Denne gang i det i SønderjyskE's højreside, at Varde alt for let kommer til baglinien og slår et kvalificeret indlæg ind i feltet, som bliver omsat til mål. Ipsen er chanceløs i situationen. 2-0 til Varde efter kun 2-0 min.

SønderjyskE's spillere virker herpå rådvilde, og Carsten Broe må rejse sig op fra bænken og skælde ud på sine spillere. Dette lader til at have en effekt, for i den efterfølgende periode kommer SønderjyskE bedre med i kampen. Efter et hjørnespark i det 27. min header Sune Heilbo bolden på overliggeren, og kun 5 min. senere sender Rasmus Hansen et tørt spark med venstrebenet på stolpen. På det efterfølgende hjørnespark får Heilbo blokeret sin afslutning af en Vardespiller inde i feltet. Det er sort uheld, at SønderjyskE ikke får reduceret i denne periode af kampen.

Men bedst som man stod og troede, at SønderjyskE nu ville komme tilbage i kampen, slår Varde til igen. Lige før pausen får Varde et hjørnespark, som bliver headet i mål fra kort afstand. 3-0 til Varde er stillingen ved pausen.

I pausen foretager Carsten Broe hele fire udskiftninger. Michael Stryger, Casper Grønn, Tommy Løvenkrands og Kenneth Fabricius bliver erstattet af Johnny Thomsen, Anders Egholm, Sedin Alic og Jesper Jensen. Dette medfører, at 3-4-3-formationen kommer til at se således ud fra 2. halvlegs start:

                                     Henrik Ipsen

Jacob Stolberg  Anders Egholm  Rasmus Hansen

Johnny Thomsen  Sune Heilbo  Jesper Jensen  Martin Thomsen

Ken Ilsø  Anders Clausen  Sedin Alic

I 2. halvleg indtager SønderjyskE hurtigt den spilstyrende rolle, men det er småt med chancerne. Til gengæld kan de fremmødte tilskuere glæde sig over, at intensiteten i kampen stiger gevaldigt. Der bliver virkelig gået til stålet i nærkampene, og især Ken Ilsø bliver gang på gang tacklet hårdt bagfra af Vardespillerne, som ikke helt kan være med, når Ilsø disker op med fikse driblinger og hurtige temposkift. Dommeren må derfor også hive det gule kort op af lommen efter flere nærkampe, hvor der bliver givet og taget af begge hold.

Efter 47 min. spil er SønderjyskE tæt på at reducere til 1-3. Jacob Stolberg løber nærmest en bold ind på den ene stolpe efter lidt tilfældigt spil i Vardes straffesparksfelt.

Da der er spillet 64 min. af kampen, kalder Carsten Broe på Anders Fønss, som varmer op på banen ved siden af. Fønss bliver sendt på banen i stedet for Anders Clausen, som ikke har virket 100% klar. Unge Anders Fønss får også straks kærligheden at føle, da han bliver sparket ned bagfra af en Vardespiller. Man kan høre smældet helt ude på lægterne, og det er utroligt, at Vardespilleren ikke en gang får et gult kort for sin forseelse. Anders Fønss er bestemt heller ikke tilfreds med dommerens vurdering af episoden.

Kampen slutter i silende regnvejr, som vel nærmest har karakter af et regulært skybrud. Varde når at komme frem til en sidste chance i opgøret, da en Vardespiller sender en fin afslutning på overliggeren. Ipsen er slet ikke i nærheden af den bold.

SønderjyskE må altså se sig slået 3-0 af Varde fra 2. division vest efter en meget skidt indsats foran ca. 150 tilskuere. Men efter kampen var der dog store roser fra Carsten Broe og Nicolai Wael til Bolderslev for et flot gennemført arrangement.

Efter kampen vurderede SønderjyskE's nye defensivspiller Rasmus Hansen sit holds indsats:

 - I 1. halvleg spillede vi virkelig dårligt. Kæderne hang slet ikke sammen, og vi kom ofte på mellemhånd nogle meget afgørende steder på banen. Jeg synes også, at vi manglede noget fysik til at tage slagsmålene med Vardespillerne. I 2. halvleg bliver vores spil lidt bedre uden, at det bliver virkelig godt. Det er skuffende, at vi ikke formår at score, selvom vi har det meste af spillet til sidst, udtalte Rasmus i silende regnvejr.

Udskiftninger:

46. min: Michael Stryger ud - Johnny Thomsen ind

46. min: Casper Grønn ud - Anders Egholm ind

46. min: Kenneth Fabricius ud - Sedin Alic ind

46. min: Tommy Løvenkrands ud - Jesper Jensen ind

64. min: Anders Clausen ud - Anders Fønss ind